keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Miten tässä taas näin kävi?

..Urheilu taisi viedä taas mennessään. Juoksu. Mikä ihana tekosyy.

Poitsun syntymän jälkeen oli jotenkin työlästä aloittaa treenit. Päädyin käymään tiuhaan salilla ja haaveilin isoista lihaksista ja timmistä kropasta. Talvi lähestyi, voisihan sitä hiihtoa kokeilla. Varsinainen talvi jäi kuitenkin tyngäksi ja 1,5 kilometrin ladun kiertäminen ei kovin usein motivoinut. Takaisin salille. Siellä tuloksia tuli, mutta enhän minä voi mitään tosissani tehdä ilman kilpailua. Ja siinä lajissa en voi kisata, se on selvä. Kevättalvella aloittelin varovasti juoksua. Eräänä aurinkoisena päivänä lähdin juoksuvaunujen kanssa lenkille ja epähuomiossa juoksin 16 kilometrin lenkin. Se oli siistiä, minä jaksoin, tätä lisää! Siitä se ajatus sitten lähti. Vauhti parani lenkki lenkiltä, samoin fiilis. Hölkkä muuttui juoksuksi, mitä ihmettä? Enhän mä ole oikein koskaan ollut mikään juoksija.

Viime sunnuntaina osallistuin ekaan juoksutapahtumaan sitten HCR:n 2013. 7km Nummelanharjun hölkkä. Lähdin tietysti liian kovaa, koska juoksu tuntui -tietenkin- niin helpolta. Kohta ei tuntunut, mutta sinnittelin maaliin ajassa 26:57 (matka oli siis virallisesti 6,56km) . Olin ensimmäinen nainen maalissa, aika huippua. Kroppa ei tosiaan vielä noita liian kovia alkuja siedä, mutta silti olen tyytyväinen. Juoksu tuntui 5km kauhealta, mutta aika oli suunnilleen se, mihin ajattelin tässä kohtaa ja noilla muutamalla tehotreenillä pystyväni.

Ennen (vähänkö muuten jännitti)

Jälkeen!
Kevään tavoite, HCR tulee pian, mutta kyllä minä yritän sen 1.30 alittaa. Sen jälkeen mietitään sitten lisää tavoitteita.

Täällä blogissa voi siis seurata reilun 3-kymppisen kilpakuntoilijan  ja 2 pienen lapsen äidin treenejä ja juoksukisoja/tapahtumia. Tuo blogin nimi viittaa suosikkisanontaani; kun lähden viivalle, lähden ennakkoluulottomasti "takki ja tukka auki", sillä asenteella, että kaikki on mahdollista.

Tervetuloa mukaan!

2 kommenttia:

  1. Hei, instaprofiilin ja pienen mutkan kautta päädyin tänne. Huikeat vauhdit sulla! Ja ihanat juoksukamat! Jään seuraamaan menoasi :).

    VastaaPoista