sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Uusia juhannusperinteitä

Perjantaina eli juhannusaattona oli siis ohjelmassa Fiskars Village Run (ent. Degersjö-juoksu) ja siellä 7,8km matka. Sää oli just sopiva (kerrankin), n. +15 (ehkä?) ja kosteaa sateen jäljiltä. Valkku oli varoitellut, että reitti on sitten aika mäkinen ja rankkaa. Kävin verkkaamassa reittiä ekan kilsan, ja totesin, että hän taitaa olla oikeassa.. Onneksi tuli tsekattua ekat nousut etukäteen, niin älysin passailla hieman alussa.

Dataa kisasta :)
Mäkiä reitillä siis riitti, oli loivaa pitkää, jyrkkää pitkää ja lyhyttä. Ihan muutama tasainen pätkä vain. Harmillisesti juoksin oikeastaan (taas!) yksin 2 kilometristä eteenpäin. Reitti kun oli minulle tuntematon ja kovin mutkainen, jouduin myös olemaan tarkkana, etten eksy. Muutaman kerran jo ehdinkin miettiä, olenko reitillä..

Lähtötunnelmia

Yksinäinen juoksija ;)

Loppuaika siis 33:29/@4:17 ja jäi ihan hyvä fiilis, ei tullut katkeamista ja juoksu oli suht hallussa. Toki noilla mäkiosuuksilla vauhti pääsi tippumaan, mutta tasaisilla meno oli ihan jees. Kirittäjän kanssa olisi tosiaan ollut kivempaa. Muutama 15 km juokseva nainen meni edellä, mutta lähtivät paukusta sen verran kovaa, etten uskaltanut perään (Forssan kyykkääminen painoi mielessä). Naisia (YL) juoksi 7,8km matkan 32 kpl ja olin 1.! :) Palkinnoksi sain Fiskarsin kirves-setin ja vaihdoin sen isäni kanssa "päikseen" eli hän osti kisapaikalta minulle Sauconyn kisalenkkarit ja vastineeksi sai siis palkintoni. Ei huono diili ollenkaan. ;)

Toisena vaihtoehtona mulla oli New Balancen 1600, Juoksija-lehden testivoittajat, mutta ne ei kyllä mun jalkaan istuneet läheskään näiden veroisesti (vaikka mulla onkin kisakenkänä NB:t). Ne olivat ehkä enemmän piikkarimaiset ja kovemmat ja lesti kapeampi. Nämä Sauconyt tuntuivat pehmeämmiltä ja istuvat kuin sukka. :)

Nää pitäisi nyt ehtiä sisäänajaa ennen ensi vkl:n ratakisoja. :)
Kaikenkaikkiaan tosi mukava tapahtuma ja hieno, joskin rankka reitti. Reitti olisi kyllä voinut olla hieman paremmin merkitty, moni vanhempi juoksija siellä harhaili ihmeissään.

Nyt on palautuminen jo hyvässä vauhdissa, eilen availin jalkoja viiden startin verran Liedossa agikisoissa ja tänään oli ohjelmassa kevyt 20km (1:53/@5:35). Alkuviikosta sitten pienet virittelyt kohti viikonlopun ratajuoksuja! Siellä onkin kylmää kyytiä tiedossa, 5000m ja 10 000m siis matkoina. Ekat ikinä radalla! :D

Kurkistus viikon päästä alkavaan projektiin: C9-ohjelmaa olisi tarkoitus testata ja raportoida siitä täällä! Kroppa tosiaan onkin pienen hienosäädön tarpeessa. Nyt olen aloitellut totuttamalla kehoa tuohon Aloe Vera-juomaan, hyvin tuntuu toimivan. Testissä olevista ihonhoitotuotteista suosikiksi on noussut heat-hierontageeli. Sitä on ihana levittää rasittuneille jaloille - ensin tulee viilentävä vaikutus ja sitten lämmittävä. Toimii hyvin lihasten palautumiseen! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti