tiistai 23. kesäkuuta 2015

Aamukahelina radalla

Radal eka!
Tänään oli ohjelmassa virittelyä viikonlopun ratakisoihin, eli radalla vedot 10*200m/palautus 200m hölkäten. Vedot silleen rennosti, mutta reippaasti. Jännää, en muista koska olisin radalla treenannut viimeksi. Nyt kesällä ehdin tekemään treenit ennen töihin menoa mieheni isyysloman vuoksi, joten lähes kaikki treenit pyrin aamuisin tekemään. Aamutreenit sopivat minulle, töiden jälkeen tossut tuntuvat tosi tahmeilta ja lähteminen on vaikeaa. Nyt olen tehnyt niin, että syön päivällisen (hiilaripitoisen) vasta 21-22 aikaan ja sillä jaksan aamun treenin. Eli herään viiden jälkeen ja suoraan lenkille. Vettä juon hiukan. Tällä kaavalla olen tosiaan tehnyt arkiaamuisin tehotreenejäkin. Kylähullun maine voi olla tullut kylkiäisenä.. ;)

Nyt kun tein treenin radalla, heräsin 5:25, ruokin koirat ja lenkitin, hyppäsin autoon (automatkalla boosteriksi puolikas kaloriton Battery) ja ajelin Nummelaan työpaikan pihalle. Urheilukenttä on siinä ihan vieressä. Kipitin sinne, vedin treenin, palautusjuoma naamaan ja kävin duunissa suihkussa, hyvissä ajoin ennen 8 olin jo valmis.

Testissä ihka uudet Sauconyn kisakengät ja iiiiikivanhat piikkarit (uskollisesti olen niitä säilyttänyt, vaikka en uskonut koskaan enää radalla juoksevani).

No mutta, treeniin. Aloitin kevyesti, eka veto 44 sek, siitä kiihtyen niin, että vika meni jo 37 sekuntiin. Suht helposti. Toki nuo palautus kakkoset olivat lopussa vähän hitaampia jo. Juoksin puolet uusilla Sauconeilla ja puolet ikivanhoilla piikkareilla. Ensi fiilis noista Sauconeista oli niin hyvä, että melkein tuli tippa linssiin. :D Luulen, että nyt tiedän mitä tarkoitetaan nopealla kengällä! Se todella tuntui siltä. Ja edelleen tuntui, että istuu minulle täydellisesti! Ainoa miinus radalla oli, että märässä kohdassa ei saanut niin hyvää pitoa kuin piikkareilla. Mutta ajallisesti piikkareista ei kyllä saanut varsinaisesti etua. Lisäksi vähän mietin, onko tuommoiset vanhat ja kuluneet menopelit pitkälle matkalle hyvät - valkun mielestä ei.

Superhyvä fiilis treenin jälkeen!
Olipas hauskaa! Tätä treeniä voi suositella kaikille piristysruiskeeksi ohjelmaan ja sitä ei tietenkään ole pakko radalla tehdä, mutta radalla juoksu on mukavaa vaihtelua myös. Kuntoilija voi aloittaa vaikka 5*200m vedoista ja lisätä pikkuhiljaa määrää. Vedot tulisi vetää rennosti kovaa ja mieluiten niin, että viimeinen on se nopein. Ennen ja jälkeen vetojen tulee muistaa hyvät verryttelyt! :)

Treeni-intoa ja nauttikaa auringosta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti